MENÅH

Glömde ju att skriva om dressyren, skit också.

Lördag, Dressyr, 10.00-11.00, Åsa
Emma

Vi red i paddocken och Åsa var på mig SÅHÄR fort för att rätta till mig. Kan bara slänga in att det var så sjukt jobbigt, eftersom att jag var tvungen att vara närvarande varenda jäkla sekund. Kroppen ville int det jag ville och Emma kändes jätteseg, medan Åsa hela tiden sade åt mig att inte driva på henne som jag gjorde. Och i galoppen skulle jag verkligen sitta ned, men det går inte för man studsar som en studsboll...

Äsch. Det har verkligen gått bättre andra gånger.

-



Sanne om you're amazing: Berätta om ponnyn! :D :D Har du ridit? :P

Svar: Finns egentligen inte så mycket att säga. Jag kom till stallet en dag, för att hämta upp mamma så att vi kunde åka hem. Jag hade hört att den nya ponnyn hade kommit, och då kikade jag ju självklart in i lilla stallet. Bredvid Emma stod den lilla sötnosen, och jag bara smälte. Det var liksom kärlek vid första ögonkastet. Har pratat med Stella, kanske ska börja sköta henne om ett tag - om hon står kvar på ridskolan såklart.
   Var ju där igår, och hon stod ute i hagen. Jag har inte ridit henne och jag tror ingen har suttit på henne än, men hon är så fin att jag bara vill pussa sönder henne!

you're amazing



Amalias ponny, älskling, sötnos x10

Min WICKEVIRE.

-

Maja om JAGVILLTILLSTALLET: Lady heter hon väl? :-)
Svar: Hörde av Hannah att hon hette Wicked Lady :D

JAGVILLTILLSTALLET

För att prata lite med min bestishestis, älskar ju henne. Och vet fortfarande inte vad hon heter, åååh.
Måste vänta ända tills onsdag innan jag får se henne igen, och det är en lååång tid.

I wan't you so bad

Vill till mitt fina sto nu, villdit, villdit! Längtar som tusan tills på onsdag, då får jag äntligen kika in i stallet - för innan dess hinner jag inte.  Massa prov och skola osv.
Hate it, vill ju vara i stallet everyday.

mitt fredagsmys är till häst




Fredag, Hoppning, 19.00-20.00, Anette
Emma
Alltså, vilken räserfart det var på älskling under hoppningen! Det gick undan som tusan, det var bara att hålla i sig och hoppas på att alla avhoppen blev rätt, men söt som hon är fixar hon ju allt själv.
Först hoppade vi på stora mittvolten, hon var lite seg men tillslut blev alla taxeringar rätt och jag kunde bara sitta och njuta. Allting flöt på perfekt! Sedan skulle vi hoppa två hinder som stod på diagonalen. Kanske runt 50 centimeter, inte så högt i alla fall. Ponnyn skötte sig finfint! Anette höjer, och Emma blir ju självklart jätteglad och sticker iväg lite med öronen spetsade och är jättejätteglad.
Vi hoppar två hinder över andra diagonalen, kanske 50centimeter det också. Ponnyn springer iväg men är ändå ganska kontrollerad. Anette höjer och då herregud, då går det undan!
Sedan blir det en liten bana och då är ju redan Emma så taggad att hon vet precis vad hon ska göra. Det gick undan ännu mer den här gången, hon bara RUSAR. Därför satt jag bara där och höll i mig, när hon gör sådär och bara springer finns det ingen mening med att slita i henne, hon kommer inte lyssna.
Nöjd med ritten sitter jag av och leder in henne i stallet, hoppning känns som vår grej just nu!
Skriver om dressyren imorgon.


svåra beslut känns aldrig lätta



Jag har bestämt mig för en sak nu. Något som jag inte vet om det är rätt, eller om det är fel, eller hur jag tycker om det men i slutändan kommer det nog säkerligen vara ganska bra. Om det blir så att det blir rätt, annars kommer det vara fel - flera gånger om.

   Det började med, några dagar innan Jacks födelsedag, att jag såg honom med nya ögon. Jag vet inte vad det var, men det var en gnista och den födde en sådan stor kärlek inom mig att jag höll på att bli galen. Jack var den sötaste, finaste hästen jag någonsin sett. Han var hetsig, arab... Men ack så fin och vacker. Jag var handfallen och kunde inte göra något annat än att bli skötare på honom.
   Den dagen jag pratade med Stella och sade att jag ville byta till Jack och börja sköta honom, jag tror faktiskt att jag flög. Lyckan bara bubblade i mig och jag ville skrika och då började liksom det riktiga hästintresset för mig. Jag var typ den bästa skötaren han hade då, jag ryktade och borstade och visiterade och smörjde och skurade, varje lördag och måndag.
  
   Han var min baby, visserligen litade han inte på mig men ibland så kunde han kila ner huvudet i min famn och tycka att det var skönt att jag pysslade om honom. Sedan började jag rida honom också, förstå lyckan?! Visserligen kunde jag knappt rida då, men att jag fick rida honom var liksom bättre än inget.

Jag började hoppa honom också, fast då hade jag för länge sedan slutat rida honom i dressyren. Han och jag passade inte ihop inom hoppningen, han vägrade på allt under sjuttio.

Och nu har jag snackat med Stella, ska kanske börja sköta den nya ponnyn. Kanske. Ingenting är uttalat nu, men har iallafall anmält mitt intresse. För den där gnistan när jag såg stoet, var precis likadan som den som jag fick när jag såg Jack första gången. Nu har det svalnat lite, men jag älskar honom fortfarande högt.





Du kommer alltid att vara min, oavsett vad, oavsett när. Det är alltid Jack's Amalia, Amalia's Jack.

ridning fredag/lördag

Bilderna är från i lördags.

Hoppning, Fredag, 19.00-20.00, Anette
Emma
Alltså, jag gick in för den här ridlektionen med 0%'s självförtroende efter att ha sett Ella rida Emma grymt dagen innan. Det var lite snirkelsnorkelvägar och så vidare, det gick faktiskt bra. Vi hoppade på volterna, först liggande sockerbit och sedan en stående, ibland gick det skitdåligt verkligen och vi slog i bommen några gånger. Andra gånger gick det perfekt och var rätt galopp hela tiden och så vidare, då var jag jättenöjd! Sedan red vi en liten bana, hon skötte sig tipptopp och vi rev inte en enda gång, slog inte ens i en bom. Hon ökade inte ens farten som hon brukar göra.
Dressyr, Lördag, 10.00-11.00, Åsa
Emma
Gick faktiskt jättedåligt idag, Åsa tjatade jättemycket på min hand + sits som verkligen inte var bra! Innerskänkeln skulle fram, ryggen skulle sträckas upp och tummen skulle vara riktad uppåt. Det gick verkligen inte för mig, kroppskontrollen var usel igår. Men Emma var fin! Riktigt mysig ibland, dock så hade vi några problem och ibland var hon seg eller springig, inte sådär.. jämn som hon var under fredagslektionen. Men det är bara att kämpa på, jag har bestämt mig för att utvecklas som fan på henne nu!

det här var ju inte det jag väntat mig




Åkte till stallet. Skötte. Åkte hem. Började gråta.

Jag orkar inte förklara vad det är som har hänt, bara det att jag är jättledsen över Emma, vi får se hur det blir men det känns som om jag nog inte klarar det här. Men vi får se. Jag hoppas på det bästa.

I'm home!

Ni som läser muwisthebest.blogg.se också, vet ju nog att jag var på träningsläger nu i helgen, och har därför inte varken ridit/varit i stallet/bloggat. Men nu blir det ändring på det! Redan imorgon hoppas jag på att få kika in i stallet med kameran en stund, om läxorna tillåter förstås...

Men, såklart - I'm back on track igen!

-

Anonym om Igenridning: Jag har sett på massor med bilder där du rider Emma att hon går och gapar. Det betyder ju att hon inte trivs med din hand?

Svar: Ja, det här vet jag om själv, jag är ju inte blind. Men Emma är en sådan häst, nothing to do about it. Hon gapar med nästan alla ryttare, jag försöker jobba bort det på henne och ibland går det ganska bra. Jag är oftast jättemjuk i handen, eller försöker vara det i alla fall. Så vad som är felet, det vet jag inte.

-

Petra om Igenridning: Hej! :D Jag red på din ridskola några gånger för ganska länge sen och red då Donna men hon var ganska tråkig att rida och det slutade med att jag började på säbys ridskola istället. Står Donna kvar förresten? Jag red med den lördagsgrupp som du rider i nu och dom var jätteduktiga. Jack som du sköter gick med då också och han var en av de finaste i stallet tyckte jag! :) Tyckte han verkade ganska pigg och svårriden då, men han kanske har lugnat sig nu? Tycker du förresten att de som rider honom nu är bra? Har för mig att hon som red honom förut tävlade också. ;)

Svar: Donna står kvar, du ser bilder på henne i ett inlägg långt härunder. Min bästa kompis Michaela rider och sköter Donna, du hittar hennes blogg här. Ja, lördagsgruppen är jättejätteduktig, jag känner mig som en biglooser. Men det går nog över :D
Jack är fortfarande lika pigg och galen som förut, tyvärr. Han kommer nog aldrig lugna ner sig. Men visst är han fin! Många som jag ser rida Jack rider honom bra, väldigt bra, men han är ju som sagt springig och hetsig, och går ju oftast med gummisnodd. Karro, hennes blogg här, tävlade honom förut och det gick jättebra för dem!

Igenridning








Red Emma, och det gick sjukt - SJUKT - bra! Tyckte jag i alla fall, sen gick hon inte i den bästa formen hela tiden men de första minuterna på volten + de sista på fyrkanten, oooooh så bra det gick! Det gick sjukt bra för att vara utan gummisnodd, hon och jag börjar utvecklas nu, vilket är så kul!

Har inte så mycket mer, bilderna får tala. Ibland gick det inte alls bra, ni ser ju det på bilderna, men mamma kom i lite fel stund för då gick det inte alls som förut...

handplockat



Ni får en bild på mig och töntponnyn Jack för länge sedan, vintern 2009. Haha! Då red jag inte speciellt bra, men ponnyn är finis!

åååååååh

Det blir kanske ingen ridning nu i veckan, för på fredag-lördag-söndag är jag på träningsläger med handbollen. Det gillas inte och jag är bara så sur! Men ska försöka avboka och omboka, om jag hinner...
   Puss och kram sötnosar!

-

Anna om -: tack för att du svarade på min fråga!!! :D men ja har en fråga till hihi.. rider ni alla i lördagsgruppen utan gummisnodd, eller är det bara några som får det? vad är det som avgör om man får eller inte? på vilka hästar rider man utan? är dom duktiga haha? :D ojjj, det blev mer än en fråga, men ja hoppas att du svarar ändå! :D

Svar: Alla i lördagsgruppen är kunniga nog att rida utan gummisnodd, men Åsa bestämmer vilka som får oftast - men allt beror ju på vem som rider vilken häst och så vidare. Allt beror ju alltså på hur duktig hästen/ryttare är. Mistral kan man rida utan på, han är jättefin. Annars så beror allting på ryttaren, haha. Hur duktig man är och så. Jag rider utan gummisnodd på Emma, även fast jag egentligen behöver det.
   Alla hästar är egentligen duktiga, men som jag sagt tusentals gånger - allt beror på ryttarens sits och händer, alltså hur bra ryttaren rider. That's it! :D

-

Anna om inte lika bra idag: hejsan! :) är dom i lördagsgruppen duktiga? eller vad är det för grupp? är du skötare på jack? brukar du rida honom? :) om inte, är det typ jobbigt att se andra rida honom? eller är emma bättre hehe? emma verkar jättesöt!! hur länge har du ridit henne? :)

Svar: Hej själv!
   De som jag rider med i lördagsgruppen är jätteduktiga allihopa, ibland känner jag mig i underläge då de sitter där och rider jättefint, men jag lovar att jag kommer få ett uppsving snart också. Jag tror gruppen är en Ponnyspecial, eller en P5, osäker på vad men på schemat står det Ponnyspecial.

   Ja, jag är skötare på Jack. Förut red jag honom jättemycket, i både hoppning och dressyr, men han var aldrig riktigt någon häst för mig tyvärr... Vi bråkade mest och kom aldrig över hindrena. Faktiskt så var det jobbigt att se honom gå med andra människor, men det har jag kommit över nu. Han tillhör ändå alltid mig på något sätt... ;)
   Emma är bättre! (I mina ögon dårå...) Hon och jag passar ihop lite bättre, hon är en trevligare häst och ibland lite mer sammarbetsvillig. Hon är jättesöt, inte verkar. Hon är verkligen världens snällaste!
   Jag har ridit henne... ett halvår (en termin) tror jag, minns inte riktigt när men det var i augusti, september, oktober någon gång förra året. Alltså snart ett år, haha. Jag ändrar mig, ett år! :D

inte lika bra idag


Nä, det gick verkligen inte lika bra idag!
Vi skrittade ut en runda innan vi gick in i ridhuset och började jobba dem i skritt, halter och så. För att få ponnyerna & hästarna att lyssna på handen, innan vi gick över på att rida förlängd hörnlinje i skänkelvikning. Emma lyssnade ganska så bra på mig i början, inte toppen men det var i alla fall någonting och hon gick fördetmesta ganska låg i halsen. Inte på tygeln, men ändå tillräckligt mycket på henne för att jag ska bli nöjd.
Sedan rider vi lite i trav och hon bara rusar till en början, men efter lite slit blir hon lugnare men formen var väl ingenting att applådera åt. Vi jobbade dem i trav på volterna och hon gick JÄTTEBRA, stadigt och lugnt, men såfort vi bytte volt och hade skrittat dem en stund, tappade vi allt och sedan sprang hon fort som tusan med huvudet rakt upp i luften. Det var inte alls kul, men jag får vara glad för hur det gick i början och ja...

Hare göttis! (och ignorera den fula paint-teckningen därovan, men jag orkade inte öppna photoshop och rita...)

EMMAFEMMAÄPPELPÄPPEL!


Ni förstår inte vilket happyface jag är just nu. Fredagsgruppen är asgrym. Jag kommer vara yngst - vi blir fyra ungdomar och tre vuxna, allting flöt på jättebra nu ikväll. I början var Emma jättestark och ganska otrevlig mot mig när vi skrittade ut, hon hade gått lektionen innan så när vi skrittade ut tog jag lite i henne och bad henne att i alla fall böja lite på halsen. Hon gick med på det då och då ibland, efter lock och pock och överrenskommelser.

Anette byggde banan medan vi var ute och skrittade hästarna, sedan gick vi över lite bommar innan vi började trava. Numera rider jag i stora ridhuset, vilket gör att vi får mycket mer utrymme och mer plats och därför kan jobba mycket mer med hästarna! Det gillas skarpt... (y'

Sedan fick vi arbeta hästarna i galopp på fyrkantsspåret, och eftersom att vi är så få, kan man byta plats lite allterftersom om hästen blir pigg eller seg eller om man bara vill jobba lite extra. Jättebra! Emma jobbade faktiskt ner sig fint lite då och då, någon gång kände jag tillochmed ett riktigt flyt när hon gick stadigt och fint och bakdelen liksom hängde med?! Första gången och det känns super! Nu snackar vi verkligen form här, har aldrig ridit henne så förut.
Vi red först över blå bommarna (1) för att jobba lite över bommar med hästarna.

Vi hoppade sedan blå bomserien som lagts upp till ett litet sockerbitshinder och över de gröna bommarna (2), och i början bara drog hon och den här bra känslan var som bortblåst. Dessutom red jag som en kratta. Tillslut fick vi flutet igen och jag behövde inte ta fullt lika mycket i henne som förut.

Sedan red vi bana (3) och jag red fel först, så då fick jag göra om haha. Men andra gången gick det perfa och då var jag så nöjd!

Ha en bra fredagskväll nu allihopa!
Puss&kram!

fredagsridning

Oooh, äntligen efter flera, flera dagar av stress och tårar och så vidare, ska jag äntligen förklara hur allting kommer bli numera.
   Förut red jag i onsdagsgruppen, 20.15-21.15, men nu är det så att jag och Michan bytte till Fredagsgruppen istället, då rider man i stora ridhuset istället. Den är från 19.00-20.00 och jag är så pepp!

Har egentligen inte mer att säga, men kika in på muwisthebest.blogg.se så får ni se min snygging.
Kram!


ringorm!





Nu är det ringorm i stallet och det gör allting så mycket krångligare. Hängde med när Olli och Liam skulle rida på Gulding och Billy på bilderna här ovan. Är inte så jättenöjd med dem, menmen.
   Kommer inte kunna rida ikväll och det har blivit massor med ändringar - men det tar jag imorgon. För ikväll ska jag på galamiddag.

Kram!

-

Anonym om -: böja på nacken är ju inte samma sak som att gå på tygeln eller jobba i form..? :S

Svar: Nej, det vet jag väl! Men, att ens få Halla eller Kim att böja på nacken, alltså slappna av lite granna och i alla fall sänka sig, är supersvårt på Emma. Den enda jag har sett rida henne då hon går i form och allt det där, är Åsa. Och hon är tio gånger grymmare än vad jag är ;)
   Så då jag säger 'böja på nacken' menar jag också att gå i form. Men det är mina personliga erfarenheter, du kanske tycker olika, men det är så jag tänker!

RSS 2.0