Fredagshoppning och lördagsdressyr



gamla bilder

Fredag
Red Emma för Kristin, vi skulle precis som förra veckan rida utan stigbyglar. Denna gången hade vi dock hinder med.
   Vi började med att rida fram lite självständigt i skritt och trav och jag bad Emma att gå på, nästan i lite för högt tempo i traven men då jobbar hon i alla fall och börjar lyssna på mig på ett helt annat sätt. Tillslut jobbade vi i galopp på två volter, och jag bröt nästan ihop av ansträgningen att stå upp i lätt sits utan stigbyglar.
   Det är himla svårt om man redan har gjort det en gång och musklerna är lite trötta. Vid öppna sidan på volten stod en bom som vi skulle rida över, enkelt för mig och Emma alltså. Den blev tillslut ett litet sockerbitshinder och hon hoppade ganska bra på det, när det blev dåligt så var det ofta för att jag inte var i balans.
   Mot slutet hoppade vi tvåstuds, fortfarande utan stigbyglar och hon var fin, rusade iväg lite bara. Bana mot slutet och vi fick lite krux med bomhindrena för att jag inte orkade fortsätta jobba med ytterskänkeln så mot väggen föll hon ut lite, men sista gången blev det toppen!


gammal bild

Lördag
Red Lucy för Åsa för sista gången troligtvis, ska rida Power nästa gång. I början var hon ett riktigt pain in the ass, i halterna vägde hon framåt tills jag gett henne skänkeln, var väldigt hög trots att hon hade gummisnodden på sig. Hon hade jättesvårt att lugna ned sig och trippade fram ganska mycket, men sänkte sig då och då ibland. I traven gick hon bättre, och galoppen var urbra sedan sist! (Då fick jag driva i varje steg för att hålla igång galoppen.)
   Vi övade förvänd galopp, men det gick bättre i ena varvet. Då instruerade Åsa mig lite och sa att det såg väldigt bra ut så då var jag nöjd, har aldrig ridit förvänd galopp någonsin så man lär sig ju alltid något nytt!
   Vi skulle rida i förvänd galopp på spåret sedan, halvt igenom en och en och Lucy fick tokryck, sprang med huvudet rakt upp men det gick bättre andra gången jag försökte, hon var lite lugnare då.
   På slutet red vi självständigt och då sänkte hon sig jättefint, var otroligt bra i formen osv och då kände jag mig nöjd med det jag åstadkommit med henne de här fyra, fem veckorna jag fått rida henne.
   Power nästa vecka.

hästar är lycka


min förebild:



Edward Gal red ju säkert som ni vet Totilas, en utav mina drömhästar och uppnådde runt 91% med honom. Men jag beundrar inte honom för att han är så grymt duktig (vilket jag ju gör också egentligen), utan för att han har en sådan skön inställning till tävlandet och så vidare

När han började komma upp på de högre nivåerna, gjorde han inte det för att bli jättebra, utan för att han ville lära sig avancerade dressyrmoment, just för att de var avancerade och han gillade utmaningar. Senare så ville han bli ännu duktigare bara för att kavaj och hög hatt såg så spännande och snyggt ut.
   Jag gillar sådant. När man inte är ute för att bli världsbäst utan för att ha kul och ha roliga mål som kanske är svåra att uppnå, men som gör en nöjd i slutändan!

   Dessutom, så tycker jag om honom så mycket just för att han har gått igenom så mycket då när Totilas togs ifrån honom, som stämmer in på mig och Bella.

Edward rule!



Däremot vet jag att jag aldrig kommer få sitta lika snyggt som honom, men vad gör det egentligen?

Snart är det dags för mig att sitta upp på Emma, vi ses imorgon förmodligen.
Kram!


Nyårshoppning 31/12 2010




HAHAHAHAHA.





Samling klockan nio och banan var redan uppbyggd, den var ganska enkel och inte så mycket svåra svängar - dock var det ju stilhoppning och inte tid och fel. Jag tänkte att 'jag rider ju inte alls snyggt, det är tiden som jag brukar bry mig om och på Emma går det ju inte speciellt snabbt...'. Jag var inte den enda som red Emma utan Ella gjorde det också. Ella skulle rida först och det var lite strul med planeringen av framridning för min del sedan - det var för få ekipage som var emellan så det bestämdes tillslut att jag skulle ta Emma direkt inne i collectingring och sedan rida fram kort för att hoppa sedan.
   Blev inte speciellt glad och nöjd över det för att då var hon ju inte riktigt framriden för min hand... Men det blev hon i alla fall trots allt, lyssnade väldigt bra och så.
   Red in på banan och galopperade i ett grymt bra tempo, hoppade fram på hinder 1, 2 och 3 och hon kändes bra, lite segare än förut men jag valde att strunta i det och köra på i lagom bra tempo. De höjde lite men inte mycket, kändes knappt ändå och jag såg ingen skillnad, hahaha.
   Hon hoppade jättebra! Det var bara på ett hinder - den lilla muren (kanske 30 cm hög?) som hon tvekade på om hon ens skulle hoppa, tyckte nog det var för lågt haha! Vi kom över men rubbade den lite, dock inga fel på det.

Hade inte så stora förhoppningar på resultatet, kände ju att det gått bra men ville verkligen inte ta ut någon seger i förväg.

Det blev en vinst trots allt! Blev jättechockad men så otroligt glad, vår första vinst tillsammans Emma och jag och nu har jag ändå ridit henne ett bra tag.

Förtjänster: (mellan hinder:) inverkan, sits 8 p
Förtjänster: (över hinder) skänkel, överliv, blick, hand 8 p
Rittens genomförande: 9 p
Vägval, tempo och rytm: 8 p
summa: 41 p

RSS 2.0