-

Anonym om Igenridning: Jag har sett på massor med bilder där du rider Emma att hon går och gapar. Det betyder ju att hon inte trivs med din hand?

Svar: Ja, det här vet jag om själv, jag är ju inte blind. Men Emma är en sådan häst, nothing to do about it. Hon gapar med nästan alla ryttare, jag försöker jobba bort det på henne och ibland går det ganska bra. Jag är oftast jättemjuk i handen, eller försöker vara det i alla fall. Så vad som är felet, det vet jag inte.

Kommentarer
Postat av: Maja

Problemet ligger antingen i ryttarens hand (vilket de dock inte lär göra eftersom hon stor-gapar med i princip alla) och jag vet att det inte ligger hos dig, för jag har sett dig rida och du rider de hästarna som behöver ryttare med mjuk och följsam hand. Annars kan det bero på att hon har sår i munnen eller ont i tänderna, Annars(!) kan det också vara att hon aldrig gillat nosgrimman och sätter man på en nosgrimma på en häst som redan gapar så dämpar det bara symptomen och det blir oftast bara värre. Och man bör kolla hennes bett, om det antingen ligger fel eller om hon inte får plats med det och därför så underlättar hon för sig själv genom att gapa.

Så det man bör göra är att kolla igenom hennes mun, och kolla om bettet passar. Och att hon skulle kunna gå utan nosgrimma :)

Hejja dig!

2010-09-10 @ 14:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0