vi är bäst, går inte att överträffa det nej ♥

JAGÄLSKARDIGJAGÄLSKARDIGJAGÄLSKARDIG

1 ½ timme i stallet, gud vad man hinner med!



emmahbaby i somras och sedan förra vintern. så länge sedan...

Efter att jag vaknat till imorse drog jag direkt till min lille Jackieboy, det hände mycket i stallet ska jag säga... Inte mycket folk men oj vad jag har försökt att få Jack att lita på mig efter en incident med skursvampen...

Jag skulle 'skura' hans fönster med svampen för att de var ganska smutsiga. De gnisslar till så som de kan göra och Jack bara FLYGER baklänges, visar ögonvitorna och trycker sig mot väggen, står och råstirrar på svampen i min hand. Egentligen var det svampen som var läskig men efter det fick jag inte röra honom, han bara tryckte sig mot väggen och fnyste.
   Så då var det bara att lägga svampen i vattenhinken jag tagit med in så att han inte såg den och så började jag pilla med annat, sådant som inte lät så mycket. Då var jag redan klar med alla 'skötarsysslor' så att jag hade hur mycket tid som helst på mig.
   Jag ser i ögonvrån att han står och ser på mig med öronen spetsade, nyfiken som han är så kan han inte hålla sig borta. Speciellt när jag har godis i fickan. Men nu stod han bara där och såg. Jag rörde mig långsamt för att han inte skulle bli rädd osv, har märkt på sistone att han inte gillar snabba rörelser.

   Han vägrar fortfarande komma närmre mig så jag sätter mig på huk, fortfarande lite snett men med ryggen mot honom. Tillslut märker jag att han börjar slappna av så jag reser på mig, självklart spänner han sig och blir rädd igen.
   Jag sätter mig på huk vid hans ben, det accepterar han. Hela tiden pratar jag med honom, berättar om min julafton. Bara för att säga någonting berättar jag också om Phanter, mammas hyrhäst, och så vidare... Han brukar slappna av och sänka huvudet när jag sitter på huk vid hans framben och bara pillar med dem, så då gjorde jag det en lång stund.

När det börjar sticka i benen reser jag mig långsamt upp, han är fortfarande så spänd. När jag sträcker fram handen för att klappa honom rycker han upp huvudet och visar obehag, men jag håller kvar handen en bit från hans hals. Såfort han slappnar av rör jag vid honom, han rycker till men accepterar det. Så jag sätter mig återigen vid hans ben, gjorde om det här flera gånger, klappar honom på halsen. Tillslut sänker han halsen helt och börjar leta efter godis i mina fickor, då var jag nöjd.

Knäpp häst. Men så himla söt.

saknar min wicke så otroligt...


halt ponnie :(



Bästis, bli frisk snart :( <3

Lördag: kadrilj














Yes, red Lucy. Som vanligt. Min favorit faktiskt.
   Många ville rida kadrilj och så blev det, vi red fram lite självständigt och jag försökte verkligen att RIDA varje steg. Hon skötte sig faktiskt väldigt bra och mjuknade bra i handen att jag kunde mjukna i armarna (som jag blir väldigt spänd i).
   Kadriljen gick totalt åt helvete för mig, Lucy sprang med huvudet rakt upp i luften och det blev ganska mycket 'fulridning'. När vi tillslut travade av dem och red lite självständigt igen gick hon toppenbra, det ser ni ju på bilderna.
   Man kan tro att hon är en lätt häst att rida, men det är hon faktiskt inte... Älskar knäppa ponnies!

Fredagshoppning: bana








Aldrig har det gått såhär MASSIVT bra! Red för Lollo, vi skulle hoppa bana. Emma var på ett ganska piggt humör så att jag bad henne att gå i lite övertempo redan från början när vi red fram, lät henne trava på för nu ska hon sluta sega! Både hon och jag har gått ner i tempo på senaste tiden nu när jag lärt mig hur man ska rida henne.
   Vi hoppade fram på ett liiiitet sockerbitshinder först och sedan två hinder på långsidan, Lollo bad oss att rida x antal galoppsprång mellan. Vi ponnyer fick ta några fler än hästarna och det gick bra för mig och Emma, men det var lättare att korta än att länga.

   Tillslut fick vi hoppa banan då, skiss nedan.


Vi fick ta den två gånger, första gången gick det bra men det gick liiiite långsamt för min smak, vi blev lite förvirrade ibland på vägen men annars hoppade hon bra.

Andra gången - vad hände?! Vi har aldrig hoppat så bra! Det var högre den här gången, kanske 70-80 något sådant, Emma och jag tvekade inte ens. Vi red i ett galet bra tempo och vägarna var nästan perfekta för att passa på en stor bana. Vi fick tillochmed fem galoppsprång på de två sista hindrena, var SÅHÄR nöjd.

Emma är bäst!


Jack's julpynt







Visst gjorde jag och Linda ett ganska bra jobb? :D

världens finfinaste Lucy!




Vet inte vad jag ska säga... Kär är jag iaf!

förra torsdagen, fredagen, lördagen, söndagen



knäpphäst hoppar knaaas.



bilder från i fredags.

I torsdags skötte jag Jackis och pyntade. Blev väldigt fint och hestis var jätteglad.

I fredags hoppade jag för Lollo, Anette var sjuk igen. Vi red en ganska krånglig bana, vi var bara tre stycken och det var bäst! Emma hoppade som en gud, vi kom i rätt galopp hela tiden, allting gick verkligen perfekt! Vi jobbade sååååå bra!

I lördags red jag Lucy, dressyr för Åsa. Lucy var ett riktigt pain in the as ibland och vägrade göra något som jag ville, men ibland gick hon riktigt bra! Blir henne jag rider på Nyårscupen, wäwääää, vi får se hur det går!

I söndags hopptävlade jag Emma då, jag var lite nervös inför ett hinder som hon har stannat på innan på en annan tävling. Men det gick super! Hon lyssnade jättebra på framridningen och hoppade jättejättebra, vi tog oss runt nolla på grundomgången och i omhoppningen red jag inte på som jag skulle ha kunnat göra, så att vi hamnade på en fjärdeplats... Men jag är jättenöjd!

torsdag, fredag, lördag




första och sista bilderna är fotade av mig, den som tar dem utan mitt tillstånd blir anmäld.

Torsdag: Skötte min bästisfestis Jack, han var jättemys och så. Var också sista gången jag myste med min Agneta, hon åker nu här i helgen och kommer aldrig mer tillbaka, jag grät hur länge som helst när jag fick reda på det...
Fredag: Red Emma, hoppning, för Lollo eftersom att Anette var sjuk. Min ponniehest var jättetaggad! Ville helst galoppera över travbommar och så vidare... Men hon var riktigt fin över hinder tillslut, bjöd jättebra. Egentligen skulle det vara tävling nu imorgon men då Anette är sjuk flyttas det till nästa söndag istället. Är sjuuukt taggad! När vi travade av dem gick hon så låg och sänkt att jag nästan blev rörd, fin ponny jag har!
Lördag: Trodde att jag skulle få Gulding, så fel man kan ha... Jag fick Lucy. Förväntade mig ingenting, hon var galen lite då och då, men när jag väl fick hjälp av Åsa för att jag har börjat bli stel igen, så gick det toppen! Ska troligtvis rida henne oftare, kanske växlar mellan Gulding och henne och så vidare. Visserligen gick hon verkligen inte på tygeln hela tiden, men vi var på väg verkligen...

RSS 2.0