prinsen!

   Att säga att jag är nöjd vore en ren underdrift.
Jag tror att jag aldrig någonsin har varit såhär nöjd med Gulding någonsin. Gummisnodden var otroligt, otroligt kort och jag tvekar på om han gick för den, eller för min hand, men på slutet..... Vilken känsla! Jag spänner magmusklerna, sitter till, och han tar förhållningen innan jag ens har kramat om tyglarna. Att han inte HÄNGER i handen som han gjorde förr, att han inte RUSAR när jag driver på. Och att höra, från Åsa, som både coachar positivt och negativt när det gäller mig att det aldrig sett så bra ut innan......... Usch, jag är så glad!

Jag ska lära mig rida dig. Jag måste bara göra det.


min debut på storhäst




Idag var det dags då.

   Jag var nervös innan jag ens satt på hästryggen. Det var nämligen Moonstrike av alla hästar jag skulle rida. Moonstrike som jag knappt sett gå med en ryttare på ryggen ens. Moonstrike som är stor och nervig. Och jag är liten. Litenlitenliten.

   Stor häst. = stor ponny. Det var det jag försökte intala mig när jag satt upp, för jag får absolut inte vara nervös på henne. Jag är hennes klippblock. Det är hon som är feg. Jag ska vara duktig och trygg. Det är så hon är, Månen. Feg och nervig och spänd och...

   Äsch, ni förstår. Jag var hur som haver nervös. I skritten kändes hon bra, traven spänd och i galoppen som mest spänd. Redan i första galoppen blev det problem. Jag vet inte vad som hände men det tog ett tag efter några småskutt upp och ner och i sidan och en spänd häst, tills vi fick galopp. Well, kanske inte det mest lyckade under lektionen - men efter det funkade det så otroligt bra!
   Anette sade åt mig att jag var tvungen att vara bestämd men mjuk på henne, vilket funkade ibland men vi ville kämpa emot varandra också. Vi red över några bommar på rakt och böjt spår, ibland blev hon småstark och springig över dem och jag hade svårt att ta tillbaka, men jag är ändå nöjd för att det är ju som sagt första gången.

   Helheten sett är jag nöjd med - att gå från c-ponny till en 160-häst är knepigt och det kommer dröja innan jag kommer igenom henne ordentligt. Fast jag är glad. Hon blir säkert min nya stjärna, lilla Månis.

   De två nästa gångerna rider jag henne också, sedan får vi se. Ska bli så spännande - min resa har just nu fått en spark i rätt riktning. Puss!♥

RSS 2.0