när jag ser dig


Ni som inte läser tyska förstår säkert inte, men det gör nothing.

Saknar de stunder då det var vi två
trodde inte att jag någon bättre skulle få
Ser tillbaka till våra tider
saknar dem högt

du är maffigt bäst vännen.

-

Anonym om lördagsridning: säger du att halla , kim är lätta att få på tygeln ?

Svar: Ja, utifrån mina egna erfarenheter så är de det. Jag ska visserligen inte säga någonting - men då jag har ridit dem båda har jag personligen tyckt att de är lättare att få att böja lite på nacken, än vad man kan få Emma. Rider man Emma, då ska man ha ytterst stilla hand och nästan aldrig kämpa emot, och då får hon välja lite själv om hon vill gå avslappnat eller inte. Jag kan inte sitta och 'lirka ned' henne för då börjar hon gapa, och det vill jag inte.

Anonym om lördagsridning:
Går du i "minispecialen" eller har dem gjort två specialer på lördagen, en mini och en "vanlig"??

Gud va fina bilder du tar!

Svar: Inte i minispecialen, haha! Den är jag nog på tok för stor för. Det här förvirrar tyvärr även mig, jag har ingen aning om vilken grupp jag egentligen rider i. Det står 'PS' 10:00-11:00 för Åsa på schemat, och det är det jag har gått utifrån när jag har bloggat, för det känns lite... konstigt att fråga om man får ett nej?

Tack så otroligt mke, det värmer att höra sånt :D


lördagsridning




Det blev Emma, vi skulle ut i skogen och trava. Haha! Är det bara jag som insåg att det skulle bli massor med hopp och skutt och vi skulle aldrig kunna få stopp på ponnysarna & hästarna? Emma var galen. Jag kan fortfarande inte göra halt och hon bara går, oavsett om jag sliter.
När vi skulle trava vid 'styrkesvängen' börjar Musse sparka bakut och Emma typ skenar iväg med alla andra hästarna. Ändå så var Emma ganska så lugn och ibland sänkte hon sig faktiskt fint. Vi tog några omvägar och min häst bara reeeeeejsade, jättekul!
Sen kom vi in i ridhuset och red lite i skritt på volterna, jag tyckte Emma gick jättefint men bilderna mamma tog säger någonting helt annat. Men för att ge mig själv lite cred så gick hon bättre än vad jag ska vänta mig nu, alltså - hon är jättesvår att få att gå på tygeln. Hon är ingen Halla, Kim eller Mistral. Så bara det att hon ibland sänker sig lite är jättepositivt, så spänd som hon blir ibland. Ni kan ju bara kolla på bilden på headern, så ser ni hur fint hon gick innan sommarn...

Jag har fått grym sits. Ibland sträcker jag på mig dåligt och får lite potatissäckssits, men jag är mjuk i handen nu och jag tror att det mest är Asmers förtjänst... För han fick mig oftast att sitta så sjukt bra, eftersom att jag var tvungen att 'sitta rätt' för att inte lära honom fel.

Kram!


some pics + gårdagens ridning





Donna, Donna och Michan, Iffe och Piffe och tillslut Piffe.

Är ganska så nöjd med de här bilderna, det måste jag nästan vara. De togs i tisdags.
Och igår så red jag. Första gången det var sadel + trav + bommar vilket gjorde Emma helgalen, så det var inte kul att sitta på henne. Allting var bara en enda dragkamp och jag satt och slet i hennes mun och hon stannade inte. Inte ens i skritt. Allting gick bara hopplöst och det blev tårar på hemvägen från stallet.

Det är så synd när det blir så här. När ingenting går som man vill.

- bilder -

Kommer imorgon, på Piffe och Iffe och kanske någon fin på Donna och Michan också som jag tog igår.

För nu, mina vänner, ska jag till skolan. Ha det bra!
Puss.

puckat


Jag har inte varit i stallet på en dag nu och kommer inte kunna komma dit idag heller för att träningen är för tight inpå efter skolan, vilket är synd. Så jag måste byta skötdag. Och jag får inte rida förrän på onsdag och det är låååångt dit...

Det är sjukt. Ge mig gratislektioner någonting och jag blir så glaaad!


I'm always by your side




Miss our times
Miss our love
Miss our times
Now they're above

Above the sky,
Above the night
Like the stars
Like the fights
I'm always by your side

Trough rain
Trough pain
Trough love
Trough things that will keep us apart
But I'm always by your side

A dance
Just for us
Keep tellin' me
It's you I trust
I'm always by your side.

vi drar hit, vi drar dit, vi har hela världen - framför oss



Var i stallet idag, fick rida Kalle. Han är tydligen min nya ponny nu...? Nice i alla fall! I onsdags, som jag inte har berättat, red jag Mistral och det gick jättebra - men jag vill ha tillbaka min Eeema. Saknar henne sjukt och det är inte kul utan henne!

Lovar att blogga bättre. Lovar. Kram!

tomorrow i'll be gone



saknar våra tider älskling.

Var i stallet igår, pysslade med Jack en stund innan jag var tvungen att åka hem för att jag hade så ont i magen. Ska dit idag igen och rida, kanske blir det Emma eller någon utav de nya. Skolan har dragit igång igen och jag är ganska nöjd med nya klassen men väldigt trött när jag kommer hem på dagarna trots att vi slutar innan tolv...

Hare göttis folks!

Bilder från STHLM EHG ~ 1




Några utav bilderna från Stockholm HorseGames, ganska nöjd :)


-

Emelie: AMALIA! Hur många gånger i veckan rideru igentligen? Och får du rida gratis bara sådär, bah! :O

Svar: Haha. Vet att jag redan har gett dig ett svar, men många andra har frågat också. Det är så att lektionerna har börjat igen och då är det fortfarande många som är ute och reser/är på landet och så vidare. Samt att de glömmer. De avbokar inte heller. Då kan ingen rida igen, och hästen blir stående vilket ridskolan såklart inte gillar. Om man är där och har hjälpt till lite under veckan när hästarna kom tillbaka, då kan man vara säker på att man får skritta ut på en ponny i skogen. Inget konstigt med det. :D

fredagen och lördagen i stallet


Michan cyklar på Liams cykel. (den enda bilden jag hade från denna tokiga dag)

Hann inte blogga igårkväll, var alldeles för trött. Jag skrittade ut på lilla Emma eftersom hennes ryttare inte kom och hon är redan helt väck i munnen. Synd tycker jag, för ett tag var hon jättefin. Skrittade framme vid Åsa och vi snackade om allt mellan himmel och jord.

Idag var jag också i stallet, redan vid nio. Fick Cappuchino i min PS:a (ponnyspecial) och han var ju nice. Dock inte riktigt någon häst för mig, menmen. Vi satt 'barnvakt' åt Liam som tog Michans sko och sprang iväg. Sedan jagade han oss med sin cykel och Michan fick cykla. Haha, vi är så busiga!
   Jag och Michan red sedan ut extra, fick sötnosen Kalle. Han är ju så söt och knäpp så man bara smälter. Han vart finis men antydde på att skicka iväg mig i början, haha.

Träffar antagligen Michan nu snart, vi flummar säkert massa. Haha. Som vanligt.

Kram!


i wish








Igår var jag i stallet, det hände inget speciellt men kameran hängde med. Fick några fina foton, resultaten ser ni här ovan. Inget speciellt med dem och de är knappt redigerade men otroligt fina i alla fall. Fick frågan om att rida extra men orkade inte, visst, man skrittar bara men att sitta på vassa Pytte och Eloge gör en ganska mätt på att rida på lika vassa Dracula. Michan fick Emma sen och vi hade kunnat byta, men... Ja. Så blev det inte.
   Kikar dit idag istället och ser om jag kan få rida idag i stället om det blir någon häst över.

Bilder från STHLM HorseGames kommer kanske på söndag, eller på måndag. Jag vet inte.

Pussen!

gårdagens skrittpass



jag och eloge i mitten, gammal bild!

Igår blev det två pass, trots att jag bara skulle rida ett. Skötte Jack massa, blev 40 skrapor (dock inte för att skryta, men jag är liiite stolt?!) och jag försökte ge honom jordgubbar men det ville han inte ha. Haha! Sen kom Ankan och frågade om jag kunde rida någon annan istället för Emma, då svarade jag att det var okej. Hon kom lite senare och sa att om jag red Pytte en sväng i skogen med Michans grupp så kunde jag rida i hoppgruppen också. Pytte var tjockis och jag fick en kudde att sitta på för hennes vassa rygg, men ändå. Faktiskt har hon blivit jättefinis sedan jag red henne för typ hundra år sedan. Dessutom är hon så ful att hon blir riktigt söt.
   Sedan fick jag Eloge, den gammelgubben. Han var så snäll så och jag och Michan pratade nästan hela tiden. Haha, vi är för roliga alltså!

   I höst blir det lite wierd med hoppningen och dressyren, nu rider jag tydligen i två specialer? Utan att veta om den ena själv. Haha, dagens chock verkligen. 'Amalia, du vet att du rider i ponnyspecial på lördagen va?' 'Eh, nej, det gör jag inte.' 'Jo, det gör du faktiskt.'
   Jag trodde jag skulle dö, herregud. Så vi får se hur det går på lördag.
   Ikväll kikar jag förbi stallet, mamma ska rida. Pussar nog lite på Jack också.

Kram!

-

Maja: Har hon (Bella) åkt nu?

Svar: Nej, tyvärr inte. Jag vill det, vet att många vet om dä och vissa förstår inte alls hur jag kan tänka så. Att jag vill att en utav mina bästa vänner ska försvinna, men det är självklart. Att jag tänker så alltså. Det gör för ont, våra minnen kommer aldrig suddas ut men hon är inte Bella längre...

det är över nu





Tider har passerat men de är samma jag idag
och jag vaknar varje dag och frågar mig själv mår du bra
Tiden passerar snabbt men ingenting jag kan komma ikapp
Men tackar ändå livet för dom stunderna som jag haft
Jag tänker tillbaka men drömmar är få
blickar mot himlen och fyller mitt mål
Vägen tar slut men jag fortsätter att gå.

bilder från sthlm equestrian horsegames?

vill ni se mer, eller blir det bara onödigt? jag har lust att lägga upp mer iaf! :D

äntligen drar det igång igen!




idag ska jag rida. på min emmabebis förhoppningsvis. vi ska bara skritta igång ponnyerna, men det gör absolut ingenting för nu vet jag att höstterminen är här. det betyder hårdsatsning på skola och stallet, jättekul för nu har jag bestämt det själv.

det gäller bara att orka med nu också, och inte falla tillbaka i lathet och inte orka med något.
hare pussis, för dä ska jag.

bildbomb? nai



min ponny sov å jag... drev?

hah. kul dag i stallet dårå. kom dit å hästen var grå. skämtar absolut inte. det blev 35 ryktskrapor samt att jag hann med och göra ren hans (igår nya, blåa) gråprickiga grimma, spiltar, fönstret (som blir morgondagens slitgöra.. igen) och massor med annat. hade jättekul, med mig själv! och lilla jack dårå som mest stod och sov och tyckte det var jättemysigt att bli ryktad.

imorgon ska jag rida, å det är nais! har längtat så.
nu ska jag äta hamburgare, pussen.

ny spiltplats


jag och jackieboy i vintras, hemsk sitsbild.

jack har flyttat. bara några spiltor bort men det gör redan skillnad. mittemot donna, så jag och michan får massa att prata om och så. hoppas han stannar där föralltid bara.
   jag skötte massor igår, smörjde, gjorde ren hans spilta och fönstret han fick. riktigt nice ju. sen skulle han gå och då hade jag varit där i två timmar utan att knappt märka det. så jag cyklade hem tillsammans med söta lilla michan å träffade på några utan hennes boyfriends.

idag ska jag till stallet en stund också, kanske pyssla lite med emma och jack och smörja. samt fortsätta ta bort spindelnät i jacks fönster. bästa kommentaren var ju igår 'gud vad bra att han får ett fönster! nu kan han titta ut på en... betongvägg.'

hah. jag är så rolig! :D
hare göttis, för dä ska jag!

det kommer alltid vara vi två





careface

rummet är riktigt rent nu. och jag ska iväg till stallet å sköta min jack och kanske emma också lite. känns wierd att inte rida idag, har jättelust men det får bli på onsdag istället. då äre nya hoppgruppen eftersom folk har slutat å aldrig mer kommer tebax. jättesynd för vi hade ju så sjukt kul ihop.
   annars händer det ingenting, ska till en måleributik å köpa färg till mitt rum. en vägg blir ljusblå, resten vitt.

hare göttis. kram!

på finaste runt galoppbanan


jag och emma sista gången innan sommaren

trots att jag var sjuk blev jag uppslängd på lilla emma när 'den gula', 'skäcken' och Billy skulle ut och rastas. jag fick rida tät, kulkul. emma vart spänd men finis i alla fall, gillar den ponnyn som om den var min egen.

sen kastade jag upp några ryttare på småponniersarna innan jag stack hem för att fortsätta rensa på mitt rum. ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag är pigg och frisk tills imorgon då jag ska iväg och sköta jackenmums. riktigt nice väder det är här i stockholm, tycker ni inte? otroligt kul när det bara är grått och trist och hotar med att regna hela tiden!

men, nu ska jag inte vara sådan.
kramis!


sthlm equestrian horsegames





tre bilder från årets sthlm equestrian horsegames, som jag och mamma var på. det regnade ungefär hela dagen och flera ryttare tvingades bryta pga osäkra hästar som inte riktigt vågade hoppa på gräsunderlaget. vi var där för att se konungens kanna och drottningens pris, men så blev det inte. det regnade alldeles för mycket och både mamma och jag frös för mycket för att vi skulle kunna stanna kvar. jag var blöt ändå in på skinnet och att ta en dusch sedan var ganska skönt, faktiskt...

såg emelie en snabbis också, kunde inte säga hej då jag var tvungen att springa iväg, men ändå. jättenice att se henne ju!

hoppas ni får en bra kväll. kram!

'tung' arbetsdag

fota inget idag, men lägger upp en bild från igår på kelly och klara. hoppas det var ok!

nä, snarare fett med mys!
drog till stallet, ema skulle egentligen me mig å michan men så blev de intää. så jag och segproppen åkte själva, hah, hon ä ba för söt.
   när vi kom till stallet gjorde vi typ ingenting, fanns inte så mke å göra. vi dusha smulan å tog in hästar, mer vare inte. sen fick vi rida :D
   blev tjockisen sture först, nådde ändå nästan runt me benen runt hans tjockismage. det gick braa, han var snellis men gick inte å stanna. samt att han körde slalom för att käka, haha, den lilla söta fetgrisen! sen blev det emmaaa, hon vart jättepigg när jag skulle sitta upp och började gå när jag låg på mage över ryggen på henne?!
   haha, smidigtsmidigt! men hon chocka mig totalt, för såfort jag tog i henne gick hon på tygeln nästan, asso, nästan i lod och det är grymt för att vara den ponnyn. blev jätteglad! :D
   sen vart det direkt ut på jack som var benig som jag vet inte vad. inte mjukt kan jag säga! men ändå, att sitta på honom först är otroligt grymt.

imorgon blev det STHLM Equestrian HorseGames, massor med foton alltså.

kram! 


Bella's back!



Pytte och Kelly blir dushade...

Dagen spenderades i stallet med Michan, Elin och Emma som kikade förbi samt några fler människor. Kul! Mitt uppdrag var att dusha hästar, så mina skor är bruna och blöta nu. Niiiiice! Bella var tillbaka, men jag blev bara ledsen och gick in och gav henne en liten kram. Klarar inte mer nuuuuuu.

   Ställde mig och ryktade en stund på Emma också, hon har tappat muskler. Massa! Och var jättestirrig. Tre nya hästar också, en skäck som liknar Delicato, en isabell som liknar Honeyball (i Gränna). Jag och Michan hade jättekul åt det, haha. Sedan var det också en svart med höga strumpor och bläs som var så söt att jag bara ville ha den.

Imorgon drar jag iväg tidigt på morgonen med Michan, ska bli sjukt kul för då ska jag riiiiida! :D
Hare göttis!

RSS 2.0